logo

Sinulla on oikeus valita oikeusavustajasi

Pienituloisella henkilöllä on oikeus saada oikeusapua joko ilmaiseksi tai tietyn prosenttiosuuden verran. Henkilöt, joilla on oikeus oikeusapuun, voivat valita itselleen oikeusavustajaksi haluamansa asianajajan tai lakimiehen. Et siis ole sidottu esimerkiksi oikeusaputoimistoon ja sen työntekijöihin. Alaikäiset ovat lähtökohtaisesti aina oikeutettuja oikeusavustajaan, sillä heillä ei joko ole tuloja tai heidän tulonsa ovat yleensä pienet.

Vaikka sinulla olisi jo oikeusavustaja, sinulla on oikeus ja mahdollisuus vaihtaa hänet toiseen, jos olet jostain syystä tyytymätön hänen toimintaansa asiassasi.

Miksi valita asianajaja?

Termit asianajaja ja lakimies menevät helposti sekaisin. Lakimiehistä asianajajia on vain noin 10 %. 

Useiden eri kriteerien tulee täyttyä, jotta lakimies voi kutsua itseään asianajajaksi. Asianajajilla täytyy esimerkiksi olla kokemusta vähintään neljä vuotta lakimiestehtävistä, joista kaksi vuotta asianajoalalla. Lisäksi asianajajan täytyy suorittaa asianajotutkinto. Asianajotutkinnon jälkeen asianajajia koskee vuosittaiset koulutusvelvoitteet. Lisäksi asiakkaalla on kanteluoikeus asianajajan toiminnasta. Näin ollen voidaankin sanoa, että asianajajaa käyttämällä saat asiakkaana tietynlaisen laatutakuun.

Jäikö jokin mietityttämään? Saat lisätietoa, kun soitat tai jätät yhteydenottopyynnön alla olevan lomakkeen kautta.

Jani Vuoti
asianajaja
puh. +35840 750 26 21
  • Share

Comments are closed.